• TILMELD DIG NYHEDSBREV og få 20% i rabat her
  • HURTIG LEVERING indenfor 1-3 dage Læs mere
  • BESØG VORES BUTIK i København Læs mere
  • Home
  • HUNDELIV
  • Hvilke overvejelser gør man sig, inden man anskaffer sig 5 hunde?

Hvilke overvejelser gør man sig, inden man anskaffer sig 5 hunde?

Hvilke overvejelser gør man sig, inden man anskaffer sig en hundeflok? Det har vi spurgt Nathalie og Martin om. Det unge par bor i Nordjylland og har sammen 5 hunde, 5 katte, 2 heste, 2 kaniner og nogle små fisk.  

 

Vi vidste Malamut racen var en flok hund, og allerede da vi fik Balto, havde vi snakket om at få en mere, så de altid havde hinanden.

 

Hundeflokken består af 5 Malamutes;

 malamute hun hund malamute han hund

 

malamute hun hund malamute han hund

Kira på 4 år, Balto på 3 år, Fenris på 2 år og Cammy & Aslan på 1 år.

 

Havde I haft hunde før I fik Balto?

Kun i familien, men ikke vores helt egen. Jeg (Nathalie) var kun lige blevet 18 da vi fik Balto.

 

Gjorde I jer nogle overvejelser ift. racen?

 

Jeg ville gerne have en aktiv og selvstændig hund, da jeg selv altid har været aktiv, og elsker at være udendørs i naturen. Ydermere ville vi gerne have en hund, der havde sin egen vilje om tingene, så det ikke altid ville være “nemt”.

Vi vidste allerede dengang vi fik Balto, at jeg ikke ville kunne arbejde ret meget, grundet en skade jeg har og min psyke. Der var derfor behov for en hund der kunne holde mig igang, og hjælpe til at jeg ikke bare endte på sofaen. Til gengæld vidste vi derfor med sikkerhed at vi ville have tid og mulighed for at give Balto den opmærksomhed han behøver. 

Vi havde hørt en masse om at det kunne være et problem for slædehunde at være alene hjemme, og det trak selvfølgelig lidt ned for os i starten. Vi så jo gerne at det var muligt at lade dem være alene hjemme når behovet opstod, uden at de ville ødelagde ALT. Vi besluttede i sidste ende at denne ene ting ikke skulle være afgørende, og valgte at sætte stor fokus på alene hjemme træningen. 

 

Hvilke overvejelser gjorde I jer inden i besluttede jer for at få 5 hunde?

Der var mange overvejelser vi gjorde os - man skal jo både tænke over hvor meget det kræver fysisk (pelsarbejde, oprydning, træning osv.) og hvor meget det koster (foder, forsikring, dyrlæge, pleje osv.).

 

Derudover var der også spørgsmålet om plads, tid, ville de andre hunde acceptere flere i flokken, hvordan skaber vi trygge rammer for dem alle og hvordan introducerer vi dem mest optimalt for hinanden? 

Der var også mange positive overvejelser; hvordan de fungerer super godt i flokke, at de aktiverer hinanden og leger sammen, soignerer hinanden osv.

Ved Fenris skulle vi ansøge om tilladelse, da man i Danmark højest må have 4 voksne hunde før det anses som en kennel, så det blev selvfølgelig undersøgt og de krav overholdt.

 

Hvad har der været af eventuelle udfordringer, små som store - og hvordan har I tacklet dem?

 

Da vi har 2 tæver og 3 hanner, skal der selvfølgelig tages hensyn til og planlægges omkring løbetid. Vi valgte at kastrere to af drengene, men på trods af at være kastreret, hopper Balto stadig på tæverne. Selvom der ikke kan komme hvalpe ud af det, så kan det være stressende for hundene, og vi har derfor set os nødsaget til at lukke Balto og Fenris, som ikke er kastreret, væk når tæverne er i løbetid. Når hundene er adskilt sørger vi for skiftevis at bruge tid med dem alle, så ingen bliver udeladt. 

Der er altid en risiko ved at tage et nyt medlem ind i en hundeflok, og selvom vi har været heldige og undgået problemer, så har vi altid sørget for muligheden af at dele dem op med f. eks en børnelåge mellem dem. På den måde ville de kunne se og snuse til hinanden, men også have muligheden for at få fred i begyndelsen. 

Da vi har taget 2 omplaceringshunde til os, har der selvfølgelig været lidt udfordringer med at vende dem til deres nye hjem, og rette op på de fejl som tidligere ejere måtte have haft lavet. Men dette er / bliver taget stille og roligt med tiden.

 

Hvad har været den største glæde ved at have så mange hunde? 

Den største glæde er at se hvordan de fungerer så godt sammen i flokken. Hvordan de passer på hinanden, leger med hinanden, og hvordan de arbejder sammen som et hold når vi træner. 

 

Nogle gode råd I gerne vil give videre til nogen som overvejer at anskaffe en slædehund?

 

Før du vælger at få en slædehund, så tænk over hvad det kræver. Både økonomisk, pladsmæssigt og tidsmæssigt ift. træning, pels overalt, aktivering både mentalt og fysisk osv. 

Rigtig mange slædehunde bliver allerede i en tidlig alder omplaceret, fordi folk desværre vælger dem ud fra udseendet, uden at kende til hvad det reelt kræver.

 

 

Følg hundeflokken på Instagram:

Til toppen