• TILMELD DIG NYHEDSBREV og få 20% i rabat her
  • HURTIG LEVERING indenfor 1-3 dage Læs mere
  • BESØG VORES BUTIK i København Læs mere

Selen til hunden gir frihed og tillid

En hyggelig gåtur med sin bedste ven er noget af det skønneste ved livet som hundeejer. Og vælger du en tilpasset sele til din hund frem for halsbånd eller kæde – samt en god portion af den positive træning, får begge parter det optimale ud af turen.

Gåturene er for mange hundeejere - og ikke mindst for deres firbenede venner – nogle af dagens højdepunkter. Der er ikke noget bedre end at få strukket benene på en tur, der er spækket med sanseindtryk i form af dufte og lyde og måske endda mødet med andre hunde.

Hvor det traditionelle halsbånd eller kæden tilbage i 70’erne var det eneste valg, når det gjaldt udstyr til gåturen, findes der i dag et stort udvalg af kropsseler, som sikrer både god komfort og bevægelsesfrihed. To ting, der i høj grad gør turen bedre for både hunden og mennesket i den anden ende af linen.

Forholdet mellem hund og ejer styrkes nemlig på gåturen, der måske er den mest oversete ”øvelse” i hverdagen. At lufte hunden er en fantastisk mulighed for at træne relation, tillid, ro og selvkontrol – samtidig med at man skaber et solidt samarbejde. Skal det lykkes, bør man også se på, hvilket udstyr, man bruger - og netop en kropssele giver de optimale betingelser for at nå i mål med ovenstående ting.

For modsat hvad man måske skulle tro, behøver du ikke at frygte, at du ikke kan styre hunden, hvis du ikke med hjælp fra halsbånd eller kæde kan rykke eller trække hunden til dig.

Har du formået at skabe et stærkt bånd mellem dig og din hund gennem positiv træning og øvelser, ros for det ønskede, kærlighed og masser af nus, har hunden det allerbedst ved at være hos dig og vil derfor også vælge netop det, også på gåturen. Men forholder det sig ikke sådan, er det et helt andet sted, du skal starte - og det er ikke ved at rykke endnu hårdere og signalere ‘du må ikke’. Du risikerer tværtimod at påføre din hund helt unødig smerte – og det eneste hunden lærer af det, er at du ikke vil den noget godt.

Ligesom med alt andet du ønsker at lære din hund fra renlighed til ikke at hoppe op eller gø umotiveret, er det træning og ros af det ønskede, der er vejen frem. Så frem for at udstede ordrer og rykke i linen, er din rolle at guide hunden til, hvordan I gør, når I går tur – og rose den for det, når det ønskede samarbejde fungerer.

Den slags guidning og træning er fundamentet for en stærk relation mellem dig og din hund. 

 

Dette skal du være opmærksom på:

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der ved brug af et traditionelt halsbånd er risiko for, at det trykker på hundens halshvirvler og forårsager skader på disse. 

Presset fra en sele fordeles over et større areal og en bredere muskulatur, hvilket gør denne løsning mere skånsom og behagelig.

Da der ikke er to hunde, der er ens, er det en rigtig god ide at tage hunden med, når du køber sele. På den måde kan I prøve forskellige modeller, og vælge netop den, der passer din hund bedst, afhængig af statur, tykkelse osv.

For den optimale komfort skal du vælge en sele, der sidder på hunden som et slips - og går ned mellem benene og ikke tværs over brystet.

Er en sele svær at bruge? spørger du måske dig selv - og tænker på børnene, der skal kunne håndtere sele og hund selv. 

Og ja, det kræver lidt tilvænning at bruge sele, men igen handler det om øvelse og ikke mindst træning, så din hund måske ligefrem lærer at træde ind i selen selv. 

Hold aldrig hunden fast eller tving selen over hovedet på den når I øver men tag det et lille skridt ad gangen og lad den blive fortrolig med følelsen af at få noget over hovedet. 

 

Find en sele der passer til hund her 

 

Foto: Dog Copenhagen 

Til toppen