• TILMELD DIG NYHEDSBREV og få 20% i rabat her
 • HURTIG LEVERING indenfor 1-3 dage Læs mere
 • BESØG VORES BUTIK i København Læs mere

Tjekliste – hvad skal du købe til hvalpen?

hund, hvalp, træning

Af Payana Parton, adfærdsbiolog med speciale i hundens adfærd

Ny hvalp i familien? Brug ventetiden til at få styr på alt det praktiske – fra hundetegn til godbidder, så I er klar og kan fokusere på hygge og at lære hinanden at kende, når hvalpen endelig flytter ind.

 • Hundetegn

Din hund skal bære hundetegn overalt, hvor I færdes udenfor hjemmets fire vægge. Hundetegnet skal være forsynet med ejers navn og adresse. Telefonnummer er ikke et krav, men det er en god ide, så du hurtigt kan blive kontaktet, hvis hunden løber væk. Hvis din hund skal med til udlandet, så husk at skrive +45 foran telefonnummeret.

 • Halsbånd

Et halsbånd er nødvendigt – også selvom din hund bruger sele. Sæt hundetegnet fast i halsbåndet, og gør det til en regel at din hund altid har sit halsbånd med hundetegn på, så kan folk nemt finde dine kontaktoplysninger, hvis uheldet er ude, og hunden smutter ud ad døren eller gennem havelågen i et uopmærksomt øjeblik.

 • Sele

Seler er populære, og det er en særlig god ide at bruge sele til små hvalpe, som endnu ikke har lært at gå i snor uden at trække. Selen fordeler trykket på hunden bedre end et halsbånd. Dermed undgår man ubehag og skader på hvalpen.

 • Line

At gå tur med sin hvalp uden risiko for at den stikker af kræver en line. Det kan være en god ide at have forskellige liner til forskelligt brug. F.eks. en fast line til de daglige gåture i bymiljø, hvor man møder mange folk og hunde, og en flexline til turene i parken, skoven eller på stranden, hvor hvalpen dermed kan få mere fri bevægelighed.

 • Hundeseng

Selv om planen er, at hvalpen skal sove med dig i seng eller sofa, er det rart for den at have sit eget sted, hvor den kan trække sig tilbage, og her er en hundeseng helt oplagt til at give hunden et frirum, hvor den kan ligge helt uforstyrret.

 • Legetøj og tyggeting

Hvalpe er legesyge små væsener, som er vant til at bruge meget tid på at lege med deres søskende. Deres leg foregår med tænderne, og først når de kommer ud til deres nye ejere, skal de lære ikke at bruge deres tænder, når de leger med os. Derfor er det en god ide at have anskaffet forskelligt legetøj og tyggeting til hvalpen på forhånd, så den har noget, som den godt må sætte tænderne i.

 • Mad- og vandskål

Hvalpen skal have noget af spise af, og den skal have fri adgang til vand. Derfor skal der anskaffes foder- og vandskål som skal placeres tilgængeligt for hvalpen.

 • Klosaks og børste(r)

Det er tid, der er givet godt ud at træne hvalpen i at få klippet klør, fra den er helt lille, så sørg for at have en klosaks klar. At børste hunden er i perioder nødvendigt for de fleste racer, mens nogle racer kræver pelspleje hver dag. Undersøg hvad din hvalps race kræver af pelspleje og dermed hvilken type børste eller karte, du skal anskaffe.

 • Hundelorteposer

Uanset om man bor i by- eller landmiljø, så skal der samles op efter hunden. Både fordi det ikke er rart at træde i hundes efterladenskaber, men i særdeleshed fordi hundens afføring kan være kilde til smitte med bl.a. giardia og hjerte-lungeorm.

 • Foder

Din hvalp skal selvklart have noget at spise. Ofte vil du få en startpakke med foder med fra avleren. Men det er ikke ensbetydende med, at du forsætter på dette foder. Der findes mange fodervarianter, og nogle er bedre end andre. Sæt dig derfor ind i, hvad der er optimalt til netop din hund.

 • Godbidder

Moderne hundetræning har belønning i form af godbidder som et vigtigt element. Sørg derfor for at have en god variation af godbidder, når du får din hvalp, så du kan starte træningen af din hund med det samme.

 • Forsikring

Det er lovkrav i Danmark at have en ansvarsforsikring til sin hund. En sygeforsikring er ikke lovkrav, men vil ofte være en god investering. Din hvalp kan blive syg, og en dag bliver den gammel, og det kan betyde jævnlige dyrlægebesøg. Sygeforsikringen vil ofte kunne dække en stor del af dyrlægeregningerne.

 • Transporttaske eller bur

Skal hunden med i bilen, kan et bur i bagagerummet være en god ide at anskaffe. Buret føles trygt, og det øger sikkerheden for hunden ved f.eks. hårde opbremsninger. Husk at hundeburet skal skrues solidt fast i bunden af bagagerummet. Det må ikke stå løst, for så vil hele buret kunne kastes rundt i bilen ved en ulykke. Alternativt kan du købe en hundesikkerhedssele, som din hund kan have på, mens den sidder på bagsædet.

Har du en mindre hund, kan det være en fordel at anskaffe en transporttaske, som hunden kan ligge i, når I f.eks. er med offentlig transport, eller når den skal sidde i cykelkurven.

Mange hunde føler tryghed i tasker og bure, da de med den rette træning lærer, at det er en hyggelig og uforstyrret hule.

 

Her finder du foder og tilbehør til hvalpe på Huberts.dk 


Psst! Huberts har hvalpetræning i København. Se mere på Huberts Hundehus. 

 

Til toppen